Design 19 - Tulalip - o retea de socializare noua

24.10.2011 14:38

In ultimii ani a avut loc o explozie a retelelor de socializare online. De la binecunoscutele Facebook si Twitter, care sunt utilizate pe plan mondial, pana la cele mai putin cunoscute.

Acesta este si cazul Tulalip. Este descoperita prin presa online drept un seviciu Social Search, concurent al Facebook sau Google+. Este creat de compania Microsoft si descris astfel: "Prin intermediul Tulalip, poti gasi tot ceea ce ai nevoie si sa imparti ceea ce stii mai usor decat oricand".

Implementarea se realizeaza prin intermediul Bing - motorul de cautare al celor de la Microsoft. Compania a retras la scurt timp banner-ul de pe socl.com, site care se pare ca a fost achizitionat pentru suma de 5 milioane dolari. Daca accesezi acum www.socl.com vei vedea mesajul: „socl.com este un proiect de design intern al unei echipe Microsoft Research si a fost publicat din greşeală pe Internet. Nu vroiam sa facem asta, sincer”.

Pagina infatisa un grup de poze de profil, butoane de autentificare cu conturile Facebook si Twitter, dar nu si Google+ si linkuri inactive catre “Vezi cum functioneaza”, “Politica de confidentialitate”.

Back