Design19 - 4 modalitati de a imbunatati pozitionarea paginii web

24.11.2011 13:56

Factorul ce determina alegerea de catre utilizator a unei pagini este pozitionarea ei in motoarele de cautare. Acestia acceseaza in primul rand website-urile care sunt pe prima pagina a motorului de cautare si mai apoi daca nu sunt multumiti de ceea ce au gasit mai cauta si pe celelalte pagini a acesteia.

Optim ar fi sa reusim sa dezvoltam pagina web incat sa ajunga pe prima pagina a motoarelor de cautare. Noi, Design19, afirmam ca nu este deloc usor. Piata online este in continua dezvoltare indiferent despre ce domeniu de activitate este vorba. Pentru a imbunatati pozitionarea acesteia Design19 va recomanda cateva modalitati care v-ar putea ajuta.

1. Afla pozitionarea actuala a paginii web
In cazul in care nu cunoastem sursa problemelor nu avem cum sa le rezolvam. Cel mai simplu mod de a afla toate datele necesare este instalarea programului Analytics, cu ajutorul caruia vom cunoaste toate datele ce tin de pagina noastra web (despre numarul de vizitatori, cele mai utilizate pagini etc).

2. Gaseste cuvintele cheie adecvate
Identificarea cuvintelor cheie din domeniul de activitate prin care vizitatorii ar putea sa gaseasca pagina noastra web poate sa influenteze semnificativ traficul acesteia, deoarece folosirea unor cuvinte fara nici o strategie ar putea sa genereze trafic nedorit. Pentru a ne usura munca Design19 sugereaza apelarea la cateva pagini web care pot oferi informatii despre cele mai utilizate cuvinte pentru un anumit segment de activitate.

3. Crearea continutului
Informatia furnizata in cadrul unei pagini web trebuie sa fie concisa, cu un vocabular adecvat, orientat spre mai multe tipuri de utilizatori si mai multor grade de specializare. In cazul in care datele care vor sa fie furnizate vizitatorilor sunt mai ample este recomandata crearea unui blog care sa vina in ajutorul acestora prin publicarea articolelor.

4. Aloca timp pentru interactionare
Deoarece crearea unui brand este un proces indelungat, un pas pentru a incepe ar fi acela de a aloca timp interactionarii unui reprezentant al companiei cu clientii, cu piata de desfacere careia i se adreseaza si de a face audienta, astfel incat sa se cunoasca numele companiei si domeniul de activitate al acestuia. Pastrarea unei legaturi cu publicul si crearea unei imagini pozitive creste si increderea utilizatorilor online; postarea unor articole, crearea unor profile pe pagini de business, inscrierea web site-ului pe diferite directoare ar fi cateva modalitati care sa creasca audienta companiei.

Back